Diumenge V durant l’any

Benvolguts Germans i Germanes, celebrem avui, com sempre, l’Eucaristia del dia del Senyor, en la que escoltem els inicis de la missió de Jesús segons l’Evangeli de Marc. Jesús recorre la seva terra de Galilea anunciant la Bona Nova de Déu i guarint els malalts. Jesús portava la salvació i retornava l’esperança, per això tothom el buscava.

Nosaltres també venim aquí buscant la força renovadora del seu amor que ens guareixi i ens salvi.

                                                **************************

LECTURA DEL LLIBRE DE JOB 7, 1 – 7.- “Així que em fico al llit ja penso:¿Quan serà de dia perquè em pugui llevar? I estic neguitós del vespre a la matinada. Els meus dies han corregut més que una llançadora; ja s’acaben, ja no hi queda fil. Recordeu que la meva vida no és sinó un respir: els meus ulls no tornaran a veure la felicitat”.

Paraula de Déu – Us lloem, Senyor

                                              ******************************

PRIMERA CARTA DE S. PAU ALS CRISTIANS DE CORINT 9, 16 – 23.- Germans,  jo no puc gloriar-me d’anunciar l’evangeli: hi estic obligat, i pobre de mi, que no ho fes!

Si jo m’ho hagués buscat, podria esperar-me una recompensa, però no havent-ho buscat, per a mi és un encàrrec que he rebut de Déu. ¿Per quin motiu puc esperar una recompensa?…Jo soc lliure: no era esclau de ningú, però m’he fet esclau de tots per guanyar-ne tants com pugui. Per guanyar els febles, m’he fet feble com ells. M’he fet tot en tots per guanyar-ne alguns, sigui com sigui. Tractant-se de l’evangeli, estic disposat a fer tot el que calgui per poder-hi tenir part.

Paraula de Déu.

                                                *****************************

EVANGELI SEGONS SANT MARC 1, 29 – 39.- En aquell temps, Jesús, sortint de la sinagoga, se n’anà amb Jaume i Joan a casa de Simó i Andreu. La sogra de Simó era al llit amb febre, i llavors mateix ho digueren a Jesús. Ell li va donar la mà, i la va fer llevar i ella mateixa els serví a taula. Al vespre, li portaren tots els malalts i els endimoniats …i ell va curar molts malalts de diverses malalties; va treure també  molts dimonis, i no els deixava parlar, perquè sabien qui era.

De bon matí, es llevà i se n’anà en un lloc solitari i s’hi quedà pregant. Simó amb els seus companys sortí a buscar-lo: “Tothom us està buscant”. Ell els digué: “anem a d’altres llocs, també hi predicaré, que aquesta és la meva missió”. I anà per tot Galilea, predicant a les sinagogues de cada lloc, i traient els dimonis.

PARAULA DEL SENYOR   –   GLÒRIA A VÓS, OH CRIST

                                                  *******************************

PREGÀRIA.- Gràcies, Senyor, per venir a portar-nos l’esperança d’un Regne on no hi haurà cap mena de patiment. Gràcies perquè vens a visitar-nos i tens cura de les nostres necessitats. Per venir a trobar-nos, has renunciat a la teva condició divina fent-te servidor de cadascun de nosaltres. Gràcies, Pare.

P. Francesc Balauder, S-D.B.                            

Foto: Montse López Figueroa.

Mataró, 7 de febrer de 2021.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.