Diumenge VI de Pasqua

Benvolguts germans i fidels de SANTA RITA de MATARÓ, portem ja dos bons mesos amb el problema del coronavirus i hem de lloar el comportament d’una gran majoria de persones conscients de la responsabilitat que tenim tots de dur a terme les orientacions de tècnics, especialistes, govern, etc. per a fer  front  a l’atac de l’epidèmia. I ho estem assolint amb l’ajuda de Déu i de tothom. N’hem d’estar ben cofois.

No podem deixar en l’oblit la nostra pertinença a la fe cristiana que professem. És el camí que feu Jesús, el nostre que ens recorda d’on venim i a on anem. La Paraula de Déu ens recorda de bell nou, a la lectura dels Fets dels Apòstols (Ac, 5 – 8. 14 – 17) la feina de l’apòstol FELIP qui predica a Samaria. I la gent l’escoltava i feia cas del que deia  i dels prodigis que feia. També nosaltres l’escoltem i el seguim tot proclamant la grandesa del Senyor amb les paraules del Salm 65: ACLAMA DÉU, TOTA LA TERRA.

            I entrem a la lectura de l’Evangeli de S. Joan 14, 15 – 21: “Si m’estimeu, guardareu els meus manaments; jo pregaré el Pare que us donarà un altre Defensor, l’Esperit de la veritat, perquè es quedi amb vosaltres per sempre. El món no el pot rebre, perquè no és capaç de veure’l ni de conèixer-lo, però vosaltres sí que el coneixeu perquè habita a casa vostra i està dins de vosaltres. No us deixaré orfes: tornaré a venir. D’aquí a poc, el món ja no em veurà, però vosaltres sí que em veureu, perquè jo visc i vosaltres també viureu…El qui m’estima és aquell que té els meus manaments i els compleix; el meu Pare l’estimarà, i jo també l’estimaré i me li faré conèixer clarament”.   

Paraula de Déu

Us lloem, Senyor

REFLEXIÓ I PREGÀRIA.- Gràcies, Jesús, per fer-nos conèixer el Pare. Gràcies perquè a través de la teva vida, de les teves paraules i dels teus actes, ens has mostrat com és Déu. Gràcies per enviar-nos l’Esperit Sant. No el veiem, però, si estem atents, sovint copsem les seves inspiracions. Gràcies per aquest Déu Trinitari que ens revela la glòria del Pare a través de les paraules del  Fill, il·luminades per l’acció de l’Esperit.

Pare nostre…

SANTA RITA, PREGUEU PER NOSALTRES. AMEN!

Us saluda atentament,

P. Francesc Balauder, sdb

Foto: Montse López Figueroa.

Mataró, 18 de maig de 2020.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.