Diumenge XII

Benvolguts Germans i Amics de Sta. Rita,
benvinguts al comentari litúrgic d’aquest Diumenge XII del Temps Ordinari. Comencem avui mirant enrere només dos dies per recordar la Solemnitat de divendres passat: el SAGRAT COR DE JESÚS.
El nostre Pare Déu ens estima de manera única i personal. La imatge del COR de Jesús ens evoca aquest amor immens, sense límits; “Veniu a mi tots els qui esteu cansats i afeixugats; jo us faré reposar”, diu el Senyor. Passem ara, germans, al comentari litúrgic del diumenge. El profeta Jeremies recorda que “el Senyor no deixa de fer justícia a l’innocent i que ajuda i allibera els pobres que pateixen l’opressió dels poderosos”.Sant Pau, en la seva carta als Romans, els recorda que “mentre que amb Adam, el primer home, han entrat el pecat i la mort, amb Crist han arribat la justificació i la vida eterna. Crist és un model per a tots els homes,; és la veritable font de salvació”.
A l’Evangeli de Sant MATEU (10, 26 – 33), Jesús digué als seus apòstols: “No tingueu por dels homes. No hi ha cap secret que tard o d’hora no sigui revelat; no hi ha res amagat que tard o d’hora no sigui conegut…Tingueu por més aviat del qui pot perdre a l’infern tant l’ànima com el cos. ¿No venen dos pardals per pocs diners? Doncs, ni un d’ells no cau a terra si no ho permet el vostre Pare. Però a vosaltres Déu us té comptats cada un dels cabells. No tingueu por: valeu més que tots els ocells plegats. A tothom que em reconegui davant els homes, també jo el reconeixeré davant el meu Pare del cel, però a tothom que em negui davant els homes, també jo el negaré davant el Pare del cel”.
PARAULA DEL SENYOR – LLOANÇA A VÓS, OH CRIST 
PREGÀRIA.- Senyor, allibera’ns de la por.Sovint ens manquen les forces. Guareix-nos interiorment per tal de poder experimentar la teva companyia, el teu consol, la teva proximitat, el teu amor. Vivim situacions complicades que no sempre sabem resoldre. La nostra fantasia ens enganya. Com un mirall, deformem els problemes, magnifiquem les dificultats, ens paralitzen i som incapaços de sortir dels forats on hem caigut. No, Senyor, no tenim por de naufragar enmig de la tempesta, convençuts de que Tu ens esperes en el port de la salvació. Gràcies, Senyor.                                                        
Bon diumenge a tothom!
P. FRANCESC BALAUDER, sdb
Foto: Montse López Figueroa.

Mataró, 21 de juny 2020

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.