Diumenge XIX

Molt bon dia, GERMANS I FIDELS de Santa Rita, ens endinsem en el mes d’agost, ben conscients de les múltiples preocupacions que ens envolten: el virus, la salut, l’economia, la feina, el nou curs escolar, etc. Però nosaltres, fidels a la nostra vocació de creients en Jesús de Natzaret, tenim la nostra esperança posada en Ell. I ja, d’entrada, li diem amb el Salm 84: “Senyor, feu-nos veure el vostre amor, i doneu-nos la vostra salvació!”.

LECTURES.- Llibre dels Reis 19, Elies sent la paraula de Déu que li diu: “Surt fora i estigues a la presència del Senyor que ara mateix passarà”. I Elies sent una ventada forta però el Senyor no hi era; tot seguit vingué un terratrèmol, però el Senyor no hi era; després vingué foc, i tampoc… Finalment vingué un aire suau ara sí: i Elies es cobrí la cara amb el mantell i es quedà a l’entrada de la cova.

Sant PAU, a la seva Carta als cristians de Roma 9, 1 – 5 els diu: “Us dic la veritat: sento una gran tristesa: tant de bo fos jo proscrit del Crist, en lloc dels meus germans. D’ells és la gracia de fills; d’ells és la presència de Déu, les aliances, la Llei, el culte, les promeses, el Crist, que és per damunt de tot. Sigui beneït per sempre, amén”.

EVANGELI DE SANT MATEU 14, 22 – 23
Quan la gent hagué menjat, Jesús obligà els deixebles a pujar a la barca mentre ell acomiadava la gent. Després ell pujà tot sol a la muntanya per pregar. Al vespre ell era encara allà tot sol…Passades les tres de la matinada Jesús anà caminant sobre l’aigua i ells pensaven que era un fantasma. I Jesús els digué: “No tingueu por, que sóc jo”. Pere li digué: “Senyor, si sou vós, maneu que vingui caminant sobre l’aigua”. Jesús contestà: “Ja pots venir”. Pere, en adonar-se del vent que feia, s’acovardí i començà d’enfonsar-se. Llavors cridà: Senyor, salveu-me”. A l’instant Jesús li donà la mà i li digué: “Quina poca fe! Perquè dubtaves?”

Els qui eren a la barca es prosternaren i deien: “Realment sou Fill de Déu”.

PARAULA DE DÉU – US LLOEM, SENYOR

REFLEXIÓ I PREGÀRIA.- Senyor, gràcies pel do de la fe i per l’Església que custodia aquest tresor. Gràcies pel sagrament del Baptisme, pels nostres pares i padrins i per totes les persones que ens han ajudat a mantenir encesa la flama de la fe. Senyor, ajuda’ns a créixer en la fe. Només així podrem caminar amb Tu per les aigües turbulentes de la vida. Sabem que no és un camí fàcil. Que el teu Esperit ens hi acompanyi. AMÉN.

Bon diumenge, i recordem que dissabte celebrarem amb goig la festivitat de l’ASSUMPCIÓ DE LA BENAURADA VERGE MARIA, LA MARE DE DÉU D’AGOST.


P. FRANCESC BALAUDER, sdb

Foto: Montse López Figueroa.

Mataró, 9 d’agost de 2020

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.