Diumenge XVI

Benvolguts Germans i Fidels de Santa Rita,

va passant el temps, i les expectatives que tots teníem al cor pel que fa a la solució del problema del “coronavirus”, constatem que van prenent el seu temps que ens obliga a redoblar el nostre esforç personal i comunitari en la lluita constant contra la pandèmia. Com cada diumenge, ens posem en les mans del nostre Pare Déu i escoltem la Paraula del seu Fill Jesucrist, protegits per la força de l’Esperit Sant. Sigueu tots benvinguts.

Encetem avui la nostra reflexió amb un pensament del llibre de la Saviesa 12 -13, en el que adreçant-se a Déu afirma: “Vós que disposeu de la força, sou moderat en les sentències i ens governeu amb tota consideració: Obrant així, heu ensenyat al vostre poble que els justos han de ser humans amb tothom i heu omplert d’esperança els vostres fills…”I Sant Pau, en la seva carta als cristians de Roma 8, 26 – 27 els diu: L’Esperit mateix és el qui per ajudar la nostra feblesa intercedeix per nosaltres…., ja que nosaltres no sabem què hem de demanar, per poder pregar com cal; però és ell, l’Esperit qui es posa en lloc nostre”…

I passem a l’Evangeli de sant Mateu 13, 24 – 43 en el que Jesús proposa a la gent aquesta paràbola: “Amb el regne del cel passa com en un home que havia sembrat bona llavor al seu camp, però a la nit, mentre tothom dormia, vingué el seu enemic, sembrà jull enmig del blat, i se n’anà…Els mossos anaren a trobar l’amo i li digueren: “No era bona la llavor que vau sembrar al vostre camp? ¿Com és, doncs, que hi ha jull?” Ell respongué: “Això ho ha fet algú que em vol mal”. Els mossos li digueren: “Voleu que anem a collir-lo?” Ell els diu: “No ho feu pas: si collíeu el jull, potser arrencaríeu també el blat… colliu primer el jull i feu-ne feixos per cremar-lo; després colliu el blat i porteu-lo al meu graner… Els deixebles anaren a demanar-li que els expliqués el sentit de la paràbola. Ell els digué: “El qui sembra la bona llavor és el Fill de l’home. El camp és el món. La bona llavor són els del Regne. El jull són els del maligne. L’enemic que els ha sembrat és el diable. La sega és la fi del món, i els segadors són els àngels. Així com cullen el jull i el cremen, passarà igual a la fi del món: el Fill de l’home enviarà els seus àngels, recolliran del seu Regne tots els escandalosos i els qui obren el mal, i els llençaran al foc encès… Llavors els justos, en el Regne del seu Pare, resplendiran com el sol. QUI TINGUI ORELLES, QUE HO SENTI”.PARAULA DEL SENYOR – ¡LLOANÇA A VÓS, OH CRIST!

REFLEXIÓ I PREGÀRIA.-Gràcies, Senyor, perquè vetlles per tots nosaltres. Ets indulgent i bo, compassiu i benigne, ric en l’amor. Escoltes a qui t’invoca. Gràcies per tenir paciència i no arrancar de cop i volta el jull del nostre interior… Ens dones oportunitat de deixar créixer la teva paraula dins nostre i així rebutjar tot el que és dolent, les nostres actituds malicioses… Gràcies per compartir la teva saviesa i ensenyar-nos a viure en rectitud. Gràcies, Pare.

Us desitjo un bon Diumenge

P. FRANCESC BALAUDER, sdb

Foto: Montse López Figueroa

Mataró, 19 de juliol de 2020

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.