Diumenge XVIII

Benvolguts Germans i Fidels de Sta. Rita, encetem avui el nostre contacte litúrgic setmanal amb un recordatori de les celebracions destacades de la setmana: 4 d’agost: S. Joan Maria Vianney, “le curé d’ARS”; 5 agost: La Mare de Déu de les Neus; 6 agost: la TRANSFIGURACIÓ DEL SENYOR. La calor s’afegeix a la lluita contra el virus. Constatem que hem entrat en ple estiu. No ens deixem vèncer per les dificultats que ens envolten, ans al contrari, siguem conscients del que som i del que Déu espera de nosaltres. Amunt els cors!

                                          

LLIBRE DE ISAÏES.- 55, 1 – 3.- Oh tots els assedegats, veniu a l’aigua…Estigueu atents, veniu a mi, i us saciareu de vida. Pactaré amb vosaltres una aliança eterna, els favors irrevocables promesos a David”.

S. PAU ALS CRISTIANS DE ROMA.- 8, 35 – 39.- “¿Qui serà capaç d’allunyar-nos  del Crist, que tant ens estima? ¿Els contratemps, la por, les persecucions, la fam o la nuesa, els perills, la mort sagnant? De tot això en sortim fàcilment vencedors amb l’ajut d’aquell que ens estima. Estic ben segur que ni la mort ni la vida…ni res del món present o del futur…ni res de l’univers creat no serà capaç d’allunyar-nos de Déu que, en Jesucrist, el nostre  Senyor ha demostrat com ens estima”.

                                           

EVANGELI DE S.MATEU 14, 13 – 21.- En aquell temps, quan Jesús rebé la nova de la mort de Joan Baptista, se n’anà amb una barca cap a un lloc despoblat…Quan desembarcà veié una gran gentada, se´n compadí i curava els seus malalts…Els deixebles digueren a Jesús: “som en un indret despoblat i ja s’ha fet tard. Acomiadeu la gent. Que se’n vagin als poblats a comprar-se menjar”. Jesús els respongué: “No cal que hi vagin, doneu-los menjar vosaltres mateixos” Ells li diuen: “Aquí només tenim cinc pans i dos peixos”. Jesús respongué: “Porteu-me’ls”. Llavors ordenà que la gent s’assegués a l´herba, prengué  els cinc pans i els dos peixos, alçà els ulls, digué la benedicció, els partí i donava els pans i els dos peixos als deixebles i ells els donaven a la gent. Tothom en menjà tant com volgué i recolliren dotze coves plens de les sobres. Els qui n’havien menjat eren tots plegats uns cinc mil homes, sense comptar-hi les dones i la mainada.

PARAULA DEL SENYOR  —  LLOANÇA A VÓS, OH CRIST

REFLEXIÓ I PREGÀRIA.- Gràcies, Senyor, perquè ets un Pare que atén les necessitats dels teus fills. Ens costa entendre la gratuïtat del teu Amor, acceptar que no el podem comprar ni merèixer. Per això no sempre el valorem prou. Tu, en canvi, et compadeixes dels qui et busquen. Els qui van a trobar-te reben el teu aliment fins a quedar saciats. Gràcies perquè ni el disgust per la tràgica mort del teu precursor va impedir que ens mostressis el teu immens amor. Gràcies, Pare.

BON DIUMENGE A TOTHOM, GERMANS

P.FRANCESC BALAUDER, sdb

Foto: Montse López Figueroa

Mataró, 2 d’agost de 2020

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.