DIUMENGE XXI

La lectura de la Carta de Sant Pau als cristians de Roma ens interroga quan diu:

“Quina profunditat i riquesa en la saviesa i en el coneixement de Déu!…¿Qui pot conèixer el pensament del Senyor?…Tot ve d’ell, passa per ell i s’encamina cap a ell. Glòria a ell per sempre, amén.”

El contacte amb la Paraula de Déu ens assegura la nostra fe en Déu: tot ve d’ell, ens acompanya en el camí de la vida, i arribem finalment a conèixer la veritat de la nostra existència en Déu. Glòria a Déu per sempre.

EVANGELI de S. MATEU 16, 13 – 20

En aquell temps, Jesús anà a la regió de Cesarea de Felipe, i un cop allà preguntava als seus deixebles: “¿Què diu la gent del Fill de l’Home? ¿Qui diuen que és?” Ells li respongueren: “Uns diuen que és Joan Baptista, altres, que és Jeremies o algun altre dels profetes”. Ell els diu: “¿I vosaltres, qui dieu que soc?”

Simó Pere li contestà: “Vós sou el Messies, el Fill del Déu viu”. Jesús li va respondre: “Sortós de tu, Simó, Fill de Jonàs. Això no t’ho ha revelat cap home de carn i sang, sinó el meu Pare del cel. I ara, també jo et dic que tu ets Pere. Sobre aquesta pedra jo edificaré la meva Església, i les portes del reialme de la Mort no li podran resistir. Et donaré les claus del Regne del cel: tot allò que lliguis a la terra, quedarà lligat al cel, i tot allò que deslliguis a la terra, quedarà deslligat al cel”. Després prohibí severament als deixebles de dir a ningú que ell era el Messies.

PARAULA DEL SENYOR — LLOANÇA A VÓS, OH CRIST

REFLEXIÓ I PREGÀRIA.- Gràcies, Senyor, per l’Encarnació del teu Fill entre nosaltres. Gràcies per mostrar-li a Pere la seva veritable identitat i convertir-lo en la pedra on es fonamenta la fe dels creients. Gràcies pel nostre sant Pare FRANCESC, successor de Pere, a qui has confiat les claus del teu Regne. Gràcies pel sagrament de la penitència, gràcies per la unció dels malalts que ens dona esperança davant la mort.

Que el teu Esperit ens mostri Jesús com l’únic Messies de la nostra vida, i l’enviat de Déu per a salvar-nos. Gràcies per la vostra immensa bondat.

AMEN.


Germans estimats, deixeu que us recomani l’estricte compliment de les normes establertes per les nostres autoritats competents pel que fa a la lluita contra l’epidèmia del coronavirus. Pel bé de tothom, siguem responsables. Verge Santa de la salut tingueu pietat de nosaltres. Santa RITA, pregueu per nosaltres.


BON DIUMENGE A TOTHOM


P. FRANCESC BALAUDER, sdb

Foto: Montse López Figueroa.

Mataró, 23 d’agost de 2020.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.