Diumenge XXIX i DOMUND

Benvolguts Germans i Fidels de Santa Rita, de Mataró

Començo avui amb la presentació de la tercera Encíclica del Papa FRANCESC, que porta el títol de “FRATELLI TUTTI”, signada a la ciutat d’ASSÍS la vigília de la festa de S.FRANCESC. Un regal meravellós adreçat a tots els creients i persones de bona voluntat. Llegim-la i apreciem-la amb la dignitat i l’acollida que es mereix un document que ens arriba del Papa.


PRIMERA CARTA DE S.PAU ALS CRISTIANS DE TESSALÓNICA.-

…Us desitgem la GRÀCIA i la PAU…Germans, estimats de Déu: sabem de cert que el Senyor us ha elegit, perquè quan us anunciàvem l’evangeli, no predicàvem només de paraula, sinó amb obres poderoses, amb dons de l’Esperit Sant, i amb tota convicció.

EVANGELI SEGONS SANT MATEU 22, 15 – 21.-

En aquell temps, els fariseus enviaren a Jesús alguns dels seus partidaris a Herodes a dir-li: Mestre, sabem que dieu sempre la veritat i que ensenyeu de debò els camis de Déu, sense mirament per ningú, sigui qui sigui, ja que no obreu per complaure els homes. Digueu-nos doncs, ¿què penseu d’això?: “¿ÉS LÍCIT O NO DE PAGAR TRIBUT ALCÉSAR?”. Jesús que s’havia adonat de la seva malícia, els respongué: “Hipòcrites, ¿per què proveu de comprometre’m? Ensenyeu-me la moneda del tribut”. Ells li ensenyaren una moneda romana, i Jesús els preguntà: “De qui és aquesta figura i el nom que hi ha escrit?” Li diuen:

“Del César”. Jesús els respon: “Doncs, retorneu al César això que és del César, i a Déu, allò, que és de Déu”.

PARAULA DEL SENYOR —— ¡ LLOANÇA A VÓS, OH CRIST!


REFLEXIÓ I PREGÀRIA.- Senyor, gràcies per haver-nos elegit quan encara no et coneixíem. T’has fiat de nosaltres i ens has encarregat una missió a la vida, malgrat no conèixer-te plenament. No volem jugar amb Tu intentant fer-te caure en els nostres paranys. Volem ser humils, acollir la teva saviesa amarada de seny i de mirada neta. Volem comprometre’ns amb la nostra societat seguint els teus criteris.

Fes que la nostra fe treballi per propagar-se, que la nostra caritat no es cansi mai de fer el bé, que la nostra esperança ens sostingui en les adversitats.

AMEN


DIUMENGE 18 D’OCTUBRE, DIA DEL DOMUND : JORNADA MUNDIAL I COL·LECTA PER L’EVANGELITZACIÓ DELS POBLES – D O M U N D

NÚMEROS DE COMPTE:

ES75 2100 0287 3102 0012 1130 (LACAIXA)

ES82 2038 6697 7560 0006 0073 (BANKIA)

Bon diumenge a tohom

P. FRANCESC BALAUDER sdb

Foto: Montse López Figueroa

Mataró, 18 d’octubre de 2020

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.