El fill pròdig

La paràbola comença amb la petició del fill més jove al pare de la part de l’herència que espera rebre després de la mort del pare. Les raons que el porten a fer aquesta petició resten completament desconegudes. El pare, de manera sorprenent, accedeix a la petició del jove.

El fill petit se’n va a terres llunyanes i allí s’ho malgasta tot en una vida dissoluta, indisciplinada o de mals costums. La situació del fill petit esdevé deplorable per a un jueu: ha de fer de pastor de porcs, un animal impur! Ell mateix s’adona de la seva situació i, mogut per la fam, decideix retornar a casa del pare.

ermita Sta Rita mataro 6 març 16El pare es mostra ple de compassió i corre, se li tira al coll i el besa. Abans que el fill pugui acabar la confessió, el pare ja ha donat les disposicions per a fer una gran festa. El germà gran, que no s’ha mogut de casa, ara se sent decebut perquè “l’altre” ha estat estimat amb escreix pel pare. Notem sols que és el pare qui surt, quan l’altre no vol entrar. Aquest també s’havia perdut dins la mateixa casa del pare, però l’amor del pare no té límits.

6 de març de 2016

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.