El ric i Llàtzer

La Paraula de Déu ens mostra la seva transcendència: el que vivim aquí no ho esborra la mort, més aviat, li dóna un valor etern. Allò que és la nostra vida a la terra és signe del que viurem sempre. I la sorpresa serà: “recorda’t que en vida et van tocar béns de tota mena, i la Llàtzer mals, per`oara ell ha trobat consol i tu sofriment.”

I no va gens desencaminada, sovint rebem testimonis de persones que han anat a fer un servei a un país pobre i que quan s’acaba aquella etapa se’ls fa molt difícil adaptar-se de nou a la nostra societat que ho té tot i se sent segura de la seva felicitat. Quants n’hi ha entre nosaltres als quals no els fa falta res i no gaudeixen de res? Com deia el profeta Amós: “Així acabarà l’orguia dels vividors.”

img_7883La vida no és només el que captem amb els nostres sentits propensos a deixar-se guanyar per allò que és immediat, per apreciar allò que dóna bo de veure, sentir, tocar i escoltar.

A través de Jesús tenim accés a l’amor misericordiós de Déu que desvetlla tota una riuada de vida nova. I, com veiem en la paràbola, desperta tot un interès nou per aquells que no ho han descobert, “envia a cada meva Llàtzer per a què adverteixi els meus germans i no acabin també en aquest lloc de turments.”

25 de setembre de 2016

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.