II Diumenge del temps durant l’anyBenvolguts germans, Hem deixat enrere el temps de Nadal i seguim les lectures del TEMPS de DURANT L’ANY que, lluny de pensar que es tracta d’un temps de poca importància, és per a l’Església i per a cadascun dels cristians, de gran importància, ja que ens presenta en directe la vida pública de Jesús: el que feia, com vivia, com es presentava enmig de la gent que l’envoltava, què pensava la gent d’ell, en què s’ocupava, etc. Ho anirem llegint a través de les lectures de cada diumenge. Jesús ha vingut i es dona a conèixer a la gent que resta admirada
de les coses que diu i que fa, de com viu, que perdona pecats, cura malalts i fins i tot ressuscita morts…”No havien vist mai res de semblant” diu la gent. La litúrgia de la Santa Església, de la que tots ens sentim fills estimats, ens ajuda així a preparar-nos per a la celebració de la Quaresma, que començarem el diumenge dia 17 de febrer, si Déu vol, i tancarem amb la Solemnitat de PASQUA DE RESURRECCIÓ, la festa de totes les festes.

***********************************

LECTURA DE LA PRIMERA CARTA DE S.PAU ALS CORINTIS, 1, 6 – 13.- Germans, el cos no és per fornicar, sinó per al Senyor, i el Senyor, per al cos. I Déu, que ressuscità el Senyor, també ens ressuscitarà a nosaltres. ¿No sabeu que els vostres cossos són membres de Crist?
Fugiu de la fornicació…¿No sabeu que els vostres cossos són el santuari de l’Esperit Sant que heu rebut de Déu i que resideix en vosaltres? Déu us ha adquirit a un preu molt alt: glorifiqueu-lo en el vostre cos.
PARAULA DE DÉU — US LLOEM, SENYOR

*********************************

EVANGELI SEGONS S.JOAN 1, 35 – 42 .- En aquell temps, Joan estava amb dos dels seus deixebles i, fixant-se en Jesús que passava, digué: “Mireu, l’anyell de Déu”. Quan els dos deixebles ho sentiren, van seguir Jesús. Ell es girà i, en veure que el seguien, els preguntà: “Què voleu”? Ells li digueren: . i li digué:”Rabí, on us allotgeu?” Jesús els respon: ”Veniu i veureu”. Ells hi anaren i es quedaren amb ell aquell dia. El primer amb qui Andreu es trobà fou el seu germà Simó, i li digué: ”Hem trobat el Messies” i l’acompanyà on era Jesús. Jesús se´l mirà i li digué: “Tu ets Simó, fill de Joan. Tu et diràs Quefes, que vol dir Pedra”.
PARAULA DEL SENYOR – LLOANÇA A VOS, OH CRIST.

**************************************

REFLEXIÓ I PREGÀRIA.- Senyor, et donem gràcies per les persones que ens han portat fins a Tu. Gràcies pels qui, com Joan, es retiren al desert i ens parlen de convertir-nos. Pels sacerdots que , com Ell, estan dia i nit al teu servei i ens ajuden a reconèixer la teva veu. Que el seu testimoni ens empenyi a acostar-nos a Tu. Gràcies, Pare.
RECORDATORI: us recordem que del 18 al 25 de gener l’Església celebra la setmana per la unitat dels cristians.
************************************


BON DIUMENGE A TOTHOM!

P. FRANCESC BALAUDER, S.D.B.

Foto: Montse López Figueroa.

Mataró, 17 de gener de 2021.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.