Immaculada Concepció

Celebrem avui amb molt de goig la festa de la Immaculada Concepció de Maria. Enmig d’aquest temps d’Advent, tot esperant la vinguda del Senyor, la contemplem a ella, la noia senzilla de Natzaret, escollida per Déu, plena de la seva gràcia, alliberada del pecat, per ser mare del Salvador. I les meravelles obrades per Déu en Maria esdevenen un anunci del seu amor envers nosaltres.

Déu va preparar una noia, Maria, perquè allà on la persona humana l’havia rebutjat des de sempre, ben lliurament pogués tornar a dir que volia viure en la presència del Déu que estima i salva. I la història es va començar a revertir. Gràcies a la seva total disponibilitat Déu va poder tornar a viure amb els homes per fer-los viure de nou a la seva presència.

La pregunta, on ets, qui ets, es tornava a respondre a l’estil del paradís original: “Sóc l’esclava del Senyor: que es compleixin en mi les teves paraules.” No tinguis por, li ha dit l’àngel, no tinguis por de respondre així on tothom ha respost i respon al revés. No tinguis por perquè a Déu res no li és impossible i la seva glòria és que la persona humana visqui. No tinguis por de contemplar totes i cadascuna de les meravelles que Déu farà en tu en la història.

I dient-li a ella, ho està dient a cada creient.

El Pare Freixas oficiant la missa en commemoració de la Immaculada. Foto: Montse López Figueroa

8 de desembre de 2016

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.