IV Diumenge de Quaresma

Benvolguts Germans i Germanes, el nom d’aquest diumenge quart de QUARESMA porta el nom de DIUMENGE “LAETARE”, que vol dir: ALEGRÍA. La raó és precisament la proximitat de la Pasqua. Déu ens invita a acollir l’alegria de poder assaborir la trobada amb el Senyor ressuscitat en la Paraula i en la mesa eucarística. Gaudim ja des d’ara de la joia de la resurrecció del Senyor. Així ho diu l’entrada de la missa d’avui: “ALEGREU-VOS AMB JERUSALEM, FEU FESTA TOTS ELS QUI L’ESTIMEU. ESTIGUEU CONTENTS TOTS ELS QUI PORTÀVEU DOL PER ELLA.

                                    ************************************

SALM RESPONSORIAL 136.- “Si mai t’oblidava, Jerusalem, que se m’encasti

la llengua al paladar. Vora els rius de Babilònia ens assèiem tot plorant d’enyorança de Sió… Com podíem cantar cants del Senyor en una terra estrangera? Si mai t’oblidava, Jerusalem, que se’m paralitzi la ma dreta”.

Que se m’encasti la llengua al paladar si deixés d’anomenar-te, si deixés el teu record, per motivar els meus cants de festa”.

                            Així parlava el poble des de l’exili de Babilònia

EVANGELI SEGONS S.JOAN 3, 14 – 21

En aquell temps, digué Jesús a Nicodem: “Com Moisès en el desert, enlairà la serp, també el Fill de l’home ha de ser enlairat, perquè tots els qui creuen en ell tinguin vida eterna. Déu estima tant el món, que ha donat el seu Fill únic, perquè no es perdi ningú dels qui creuen en ell, sinó que tinguin vida eterna. Déu envià el seu Fill al món no perquè el condemnés sinó per salvar el món, gràcies a ell. Els qui creuen en ell, no seran condemnats, Els qui no creuen, ja han estat, condemnats per no haver cregut en el nom del Fill únic de Déu.

              Déu els ha condemnat perquè, quan la llum ha vingut al món, s’han estimat més la foscor que la llum. És que no es comportaven com cal. Tothom qui obra malament té odi a la llum i es vol quedar en la foscor, perquè la llum descobriria com són les seves obres. Però els qui viuen d’acord amb la veritat, sí que busquen la plena llum, i que tothom vegi què fan, ja que ho fan segons Déu”. PARAULA DEL SENYOR.

 REFLEXIÓ I PREGÀRIA.-  Senyor, gràcies per estimar-nos, per rescatar-nos dels nostres exilis, per conduir-nos a casa teva on poder gaudir de la teva presència. Tu que coneixes la nostra indigència, ens estimes encara més. Tu ens condueixes a la teva presència, el lloc on realment som feliços en sentir-nos estimats tal com som. Gràcies, Pare. Amén.

ATENCIÓ.- Divendres dia 19, festa de S. JOSEP – MOLT BONA FESTA!!

                   Felicitats a tots els qui celebren la seva onomàstica.

P.FRANCESC BALAUDER, s.d.b.

Foto: Montse López Figueroa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.