Jesucrist, rei de tot el món

ermita Sta Rita mataro 22 nov 15 Avui acaba l’any litúrgic amb la festa de Crist Rei. Durant l’any hem celebrat els misteris del Senyor Jesús. Avui l’Eslgésia ens convida a una contemplació global del misteri del Senyor Jesucrist, Fill de Déu i Salvador nostre. I avui, d’una manera molt viva, apareix el doble accent que acompanya sempre la figura de Jesucrist: la grandesa i la sorpresa, fins i tot l’escàndol.

Aquest contrast ja va aparèixer en el Baptisme, amb motiu del seu títol central, proclamat pel Pare: “Aquest és el meu Fill, el meu Estimat.” Tota la vida va provocar una confrontació constant: “si ets fill de Déu…”, primer Joan Baptista, després el temptador i al seu darrere, tots, no seguidors i seguidors, reaccionen sense entendre, fins arribar al peu de la creu: “Si ets fill de Déu, baixa de la creu.” Avui el contrast és viu, lacerant. Jesús havia rebutjat sempre les pretensions d’arribar al poder, de ser erigit com a rei. Doncs bé, al final de la vida, Ell mateix diu: “Jo sóc rei”.

Precisament en una situació en la qual aquesta frase és ridícula, fins i tot grotesca. Davant Pilat diu que és rei, i és un rei humiliat i insultat, a punt de rebre la sentència a una mort terrible en la creu. Jesús ha vingut a ser testimoni de la Veritat.

22 de novembre de 2015

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.