Jesús vingué a perfeccionar la llei

Continuem avui la proclamació de l’evangeli del Sermó de la muntanya. Jesús va dibuixant el retrat, la identitat de l’autèntic deixeble, i ofereix una série d’ensenyaments. Comença afirmant que ha vingut per perfeccionar la llei. Recorda l’Antic Testament quan diu: “ja sabeu que està manat”, i afegeix: “doncs jo us dic”.

Jesús, des del començament del seu ministeri, exposa amb claredat la seva doctrina i deixa llibertat d’elecció. Posa davant dels nostres ulls dos camins: el foc o l’aigua, la vida o la mort, el bé o el mal. Som lliures d’escollir-ne un. Quin camí preferim? Avui les lectures ens proposen una reflexió i un examen de les nostres actituds.

En el món existeixen el bé i el mal. Si Déu ho veu tot i és totpoderós, per què el mal? La resposta presenta dificultats per estar relacionada amb la llibertat humana. L’home introduí en el món el mal, i té la capacitat de discernir entre el bé i el mal. La resposta no és un una argumentació filosòfica o una ideologia, es fonamenta en la fe i en la relació personal i confiada en el Déu de l’Aliança. Un exemple, el cas de Job. Home de fe i fidel sempre a Déu tot i els esdeveniments difícils de la seva vida. Conversa amb els seus amics i reforça la seva confiança en Déu malgrat els mals que pateix.

12 de febrer de 2017

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.