La dona pecadora

Jesús, en dir a la dona pecadora vés i no pequis més, li diu també no et recordis del ermita Sta Rita mataro 13 març 16passat. No perquè aquest passat no sigui important i no formi part de la seva història, sinó perquè Déu vol que visqui una nova vida, que torni a començar de nou. En lloc de ser degradada, són enfortits els valor personal i la dignitat humana de la dona traumatitzada.

Per als mestres de la llei, tampoc cap mirada acusadora, cap àmplia argumentació, cap condemna. En lloc d’això, amb el simple gest d’escriure a terra i amb la frase: “aquell de vosaltres que estigui sense pecat, que tiri la primera pedra” els dóna la possibilitat de retirar-se, reflexionar, renovar-se. També ells poden entendre que se´ls diu: oblideu-vos del passat, obriu-vos a una vida nova. La nova creació s’està gestant. Déu oblida el passat. A aquells que tenen els ulls fixats en el passat, que tenen nostàlgia dels temps antics, Déu els parla per dir-los que mirin el futur, que busquin el món nou que està naixent  i que siguin actors.

És el misteri pasqual el que està en acte. Crist ressuscitat continua avui la seva obra de salvació fent-nos entrar en el misteri de la vida nova per la proclamació de l’Evangeli.

13 de març de 2016

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.