LA SAGRADA FAMÍLIA

Estimats Germans i Germanes, amb l’alegria pròpia del NADAL,  avui diumenge, celebrem la festa de la SAGRADA FAMÍLIA. Déu s’ha encarnat, s’ha fet home en Jesús, i avui el contemplem en el si de la seva família humana, amb Maria i Josep, la seva llar de Natzaret. Recordem i celebrem, doncs, la família de Jesús, Maria i Josep. I preguem per les nostres famílies, i per totes les famílies del món. Que trobin en la Sagrada Família el model a imitar, i alhora que Déu les protegeixi i les beneeixi amb el seu amor immens.

                                        ********************************

EVANGELI SEGONS S. LLUC 2, 22 – 40.-  Passats els dies que manava la Llei de Moisès referent a la purificació, els pares de jesús el portaren a Jerusalem per presentar-lo al Senyor. Hi havia a Jerusalem un home que es deia Simeó…Quan els pares entraven amb el nen Jesús, Simeó el prengué en braços i beneí Déu dient: “Ara, Senyor, deixeu que el vostre servent se’n vagi en pau, com li havíeu promès. Els meus ulls han vist el Salvador que preparàveu  per presentar-lo a tots els pobles; llum que es reveli a les nacions, glòria d’Israel, el vostre poble”…Simeó va beneir-los i digué a Maria: “Aquest noi serà motiu que molts caiguin a Israel i molts d’altres s’alcin. I a tu mateixa una espasa et traspassarà l’ànima”.

Hi havia també una  profetessa, Anna…Mai no es movia del temple. També ella donava gràcies a Déu i parlava del nen a tots els qui esperaven el temps en que Jerusalem seria redimida. I quan hagueren complert tot el que  ordenava la llei del Senyor, se’n tornaren a Galilea, al seu poble de Natzaret. El noi creixia i es feia fort, era entenimentat i Déu li havia donat el seu favor.

               PARAULA DEL SENYOR –  LLOANÇA A VOS, OH CRIST

                                          ***********************************

REFLEXIÓ I PREGÀRIA.-  Gràcies, Senyor,  per donar-nos la SAGRADA FAMILIA DE NATZARET com  a model per viure en família confiant sempre en les teves promeses. Gràcies per Josep, el pare que va cuidar i protegir Jesús i li va ensenyar l’ofici de fuster. Gràcies per Maria, la mare que el va portar en el seu ventre, el va alletar i va estar sempre al seu costat fins i tot en el moment de la creu. Que el seu exemple sigui un model per a nosaltres a l’hora de conviure i creure fins a quin punt la família és un lloc sagrat on et manifestes. Gràcies, Senyor.

                                    FELICITATS A TOTES LES NOSTRES FAMÍLIES

P. Francesc Balauder s.d.b.

Foto: Montse López Figueroa.

Mataró, 27 de desembre de 2020

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.