La viuda pobra

El passatge evangèlic d’avui evoca quelcom mol important. Diu Jesús: “Tots donen el que els sobra, només la viuda ha donat tot el que tenia.” Jesús va repetir sempre el mateix: l’home troba la vida quan estima i es dóna amb generositat. Donar el que sobra és un engany, l’home nou i veritable no es manifesta en gestos externs més o menys calculats, sinó en l’amor personal, el desprendiment generós,i  la donació de si mateix.

L’evangeli, per una banda, anuncia la vida nova en Déu: l’entrega total de Jesús fins a vessar la sang, i la senzilla donació de la viuda que ho dóna tot. Per l’altra banda, denuncia l’engany constant de l’home, el religiós i el no religiós; els antics sacrificis que buscaven la pròpia salvació a base de la sang d’altres, i les almoines dels rics, que dónen el que els sobra, enganyant-se sobre la seva generositat, perquè no es donen del tot a ells mateixos.

ermita Sta Rita mataro 8 nov 15

La revelació de Jesús ens ajuda a entredre’ns a nosaltres mateixos i a tota la humanitat. Evoquem la nostra vida tan complexa: familia, ambient cultural, tensions socials i polítiques, treball, escola, nous costums, enfrontaments mundials, situació de l’Església… L’Evangeli no ens diu de marxar del món -on aniríem- sinó de viure aquí d’una manera nova i això vol dir una actitud interior segons l’Esperit de Jesucrist: creient, estimant, buscant la justícia i la pau, estant despresos de tot, donant i donant-se.

Qui viu així, és qui troba la vida de Déu.

8 de novembre de 2015

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.