Marta i Maria

En l’evangeli d’avui llegim una actitud molt diferent en les dues germanes de  Betània, Marta i Maria, davant la visita de Jesús: Maria, asseguda als peus del Senyor, escolta la seva paraula, mentre Marta estava molt atrafegada per obsequiar-lo.ermita Sta Ria mataro 17 juliol 16

Té mèrit l’actitud de Marta, que vol que tot estigui ben disposat perquè Jesús se senti como a casa seva. Marta, sense repòs, atén Jesús. Amb tot, Jesús  lloa l’actitud de Maria que escolta. “Marta, estàs preocupada i neguitosa per moltes coses, quan només n’hi ha una de necessària. La part que Maria ha escollit és la millor.” Resulta més important estar amb la visita que atendre-la.

Acció i pregària calen en les nostres vides, l’ora et labora de Sant Benet. Les dues dimensions són necessàries en la vida del creient: ora, perquè la fe ens duu a la contemplació; labora, perquè la fe implica compromís amb els altres. Una ens ha de dur a l’altra, i viceversa. Tanmateix és molt fàcil que l’acció obstaculitzi la contemplació, que l’activitat envaeixi el temps de pregària. I així ens dediquem a les coses de Déu sense tenir en compte el Déu de les coses. Jesús és exemplar en orar i actuar.

17 de juliol de 2016

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.