Pentecosta

PBenvolguts Germans, fidels de Sta. Rita.

Arribem avui a un punt culminant de la Pasqua del Senyor Ressuscitat. Jesús dona la seva vida per la Humanitat, Jesús ressuscita d’entre els morts, Jesús s’apareix diverses vegades als seus deixebles, Jesús els prepara per al moment en què els haurà de deixar, finalment celebrem la seva Ascensió al cel i avui rebem la baixada de l’Esperit sobre l’Església segons la promesa als seus deixebles: “Jo no us deixaré sols”: ES LA PENTECOSTA.

AL·LELUIA – GLÒRIA I LLOANÇA PER SEMPRE

EVANGELI de S. Jn 20, 19 – 23.- Al vespre d’aquell mateix diumenge, els deixebles eren a casa amb les portes tancades per por dels jueus, Jesús entrà, es posà al mig i els digué: “PAU A VOSALTRES”. Després els ensenyà les mans i el costat. Els deixebles s’alegraren de veure el Senyor. Ell els tornà a dir: “Pau a vosaltres. Com el Pare m`ha enviat a mi, també jo us envio a vosaltres”. Llavors alenà damunt d’ells i els digué: “Rebeu l’Esperit Sant. A tots aquells a qui perdonareu els pecats, els quedaran perdonats, però mentre no els perdoneu, quedaran sense perdó.”   

Paraula del Senyor

Lloança a Vós, oh Crist

·         REFLEXIÓ I PREGÀRIA.- El gran miracle de la Pentecosta és la unitat en la diversitat. Els dons que es reben a la comunitat són diferents, però l’Esperit és el mateix.

A l’Església hem d’aprendre a respectar, tot i les diferències, perquè la unitat és un do que ve del mateix Crist. En un món plural el cristianisme té el repte de mostrar com la col·laboració i l’entesa són possibles. L’Esperit que sosté l’Església vol arribar a tots els pobles. Vol construir la germanor entre els membres de la família humana: tots units volem proclamar al món sencer la grandesa de Déu.

·         Senyor, vivim en un món dividit, ens barallem  per discòrdies absurdes. Pretenem imposar els nostres criteris. No som capaços de teixir la unitat. Envia’ns el teu Esperit per tal que, encara que parlem idiomes diferents puguem entendre’ns; tot i no compartir les mateixes idees, estiguem disposats a conviure en pau i germanor que ens facin avançar pel camí de la fraternitat.

La unitat que neix de Déu és un do molt gran, ens ajuda a superar la competència, atiada pel nostre egoisme i per les ganes de fer-se veure. Veniu, Esperit Sant, ompliu el cor dels vostres fidels i enceneu-hi la flama del vostre amor. AMEN.

P. Francesc Balauder, sdb

                    SANTA I JOIOSA FESTA DE LA PENTECOSTA!!!

Foto: Montse López Figueroa.

Mataró, 31 de maig de 2020

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.