Senyor, ensenyeu-nos una pregària

Aquesta significativa petició obre l’evangeli d’aquest diumenge. Els deixebles porten temps amb Jesús. Veuen com ell es relaciona amb Déu, el seu Pare. L’han sentit dir que l’important no era l’acció sinó la contemplació, tal com vèiem a l’evangeli de diumenge passat. I ells desitgen aprendre de Jesús, de la seva manera de pregar. Descobreixen que pregar és essencial en la vida de deixebles. Per això li demanen. “Senyor, ensenyeu-nos una pregària.”

En la celebració d’aquest diumenge hauríem de transmetre que la pregària és essencial ermita Sta Rita mataro 24 juliol 16en la vida cristiana. Que els creients han de deixar espai en el seu dia per a la pregària. I que pregar és un camí pel qual es va aprenent, avançant… A vegades resulta difícil. Per a alguns, impossible. Per això també avui nosaltres li demanem, a Jesús: “Senyor, ensenyeu-nos una pregària.”

La pregària és un diàleg d’amistat amb Déu. Santa Teresa la definia com “parlar d’amistat amb qui sabem que ens estima.” De manera que, la pregària, és la relació del creient amb Déu, és el mitjà pel qual ens obrim a la transcedència i no tant a nosaltres mateixos i a les coses d’aquest món.

24 de juliol de 2016

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.