Solemnitat de Crist Rei del món

Benvolguts Germans, amb el Can d’Entrada de la litúrgia d’aquesta solemnitat, encetem la nostra celebració, Ap 5, 12; 1,6: “L’Anyell que ha estat immolat és digne de rebre tot poder, riquesa, saviesa, força i honor. Que li sigui donada la glòria i el poder pels segles dels segles”.

LECTURA DEL PROFETA EZEQUIEL 34,11 – 12.– Diu el Senyor Déu: “Jo mateix buscaré les meves ovelles i en faré el recompte. Les comptaré com el pastor recompta el seu ramat el dia que es troba amb les ovelles dispersades, i les recolliré de tots els llocs on s’havien dispersat el dia de núvols i boira”…

S. PAU ALS CRISTIANS DE CORINT 1Co 15- 20…Germans, Crist ha ressuscitat d’entre els morts, el primer d’entre tots els qui han mort. Ja que la mort vingué per un home, també per un home vindrà la resurrecció dels morts: tots som Adam i, per això tots moren, però tots viuran gràcies al Crist. Cadascun al moment que li correspon: Crist el primer, després, a l’hora que ell vindrà, els qui són de Crist…

EVANGELI SEGONS S.MATEU 25, 31 – 46.- En aquell temps, Jesús digué als seus deixebles: “Quan el Fill de l’home vindrà amb el seu poder, s’asseurà i es reuniran davant d’ell tots els pobles. Llavors separarà les ovelles a la dreta i les cabres a l’esquerra. I dirà a les ovelles: veniu, beneïts del meu Pare: preneu possessió del Regne que ell us tenia preparat des de la creació del món…Després dirà als de la seva esquerra: Lluny de mi, maleïts: aneu-vos-en al foc etern preparat per al diable i els seu àngels. Vosaltres, quan jo tenia fam, no em donàreu menjar, quan tenia set, no em donàreu beure, quan era foraster, no em vau acollir, quan em veiéreu despullat, no em vau vestir…Ells li respondran: ¿Quan us vam veure afamat, foraster, despullat, o malalt i no vam fer res per Vós? Ell els contestarà: “Tot allò que deixàveu de fer a cadascun d’aquests, per petit que fos, m’ho negàveu a mi. I aniran al suplici etern, mentre que els justos entraran a la vida eterna”.

PARAULA DEL SENYOR

 *************************************

REFLEXIÓ I PREGÀRIA: SALM 22.- El Senyor és el meu pastor, no em manca res, em fa descansar en prats deliciosos. Em mena al repòs vora l’aigua, i allí em retorna. Em guia per camins segurs per amor del seu nom. Davant meu pareu taula Vós mateix, i els enemics ho veuen; m’heu ungit el cap amb perfums, m’ompliu a vessar la meva copa. Oh, sí! La vostra bondat i el vostre amor m’acompanyen tota la vida, i viuré anys i més anys a la casa del Senyor.

EL SENYOR ÉS EL MEU PASTOR NO EM MANCA RES

SANTA CELEBRACIÓ DE CRIST REI DE L’UNIVERS

 *************************************

AVUI : ÚLTIM DIUMENGE DE L’ANY LITÚRGIC

DIUMENGE 29 de novembre : PRIMER DIUMENGE d’ADVENT

P. Francesc Balauder, sdb

Foto: Montse López Figueroa.

Mataró, 24 de novembre de 2020

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.