Tres celebracions

 

Bon any nou. Foto: Montse López Figueroa

Bon any nou. Foto: Montse López Figueroa

 

Els cristians comencem sempre l’any civil amb tres celebracions de relleu:  l’octava de Nadal, la solemnitat de Maria i des de l’any 1968, per voluntat del Papa Pau VI, som convocats a una Jornada mundial de la Pau.

D’altra banda, el desig que tots ens manifestem aquest dia: “Bon any nou!”.

L’expressem en forma de pregària: “Que Déu s’apiadi de nosaltres i ens beneeixi, que en faci veure la claror de la seva mirada.” Un prec, al seu torn, que prové, de la benedicció que el Senyor oferí a Aharon i als iraelites, i que es complementa amb les paraules: “Que el Senyor giri cap a tu la mirada i et doni la pau.” Llum i pau són dues realitats molt necessàries per a continuar endavant un any més.

A més del que portem dit, aquesta data d’u de gener és dedicada a la figura de Maria, gran protagonista del Nadal, del qual celebrem avui l’octava.

Per acabar, i en relació a la Jornada mundial de la Pau a què som convocats avui els cristians i també tots els homes i dones de bona voluntat, cal recordar el lema que ha escollit enguany el Papa Francesc i que diu: “Venceu la indiferència i conqueriu la pau.”

La pau hem de demanar-la com un do, però l’hem de treballar cada dia tots nosaltres. I per això, el Papa Francesc ens anima a superar una de les pitjors actituds del nostre temps, la indiferència. Una indiferència que és fruit de l’individualisme, la ignorància i el desinterès i que deteriora greument la pau.

La pau s’ha de conquerir des de la conversió i la creativitat, i el Papa ens convoca a utilitzar les armes de la cultura, l’educació, el diàleg i la cooperació.

1 de gener de 2016

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.